Sensoren die ons helpen bij de nieuwe anderhalve meter samenleving
30 april 2020 
in Pillr
3 min. leestijd

Sensoren die ons helpen bij de nieuwe anderhalve meter samenleving

Nu langzaam maar zeker de regels omtrent de “intelligente lockdown” versoepeld worden is het tijd om ons klaar te maken voor de volgende stap.

Er wordt ons op dit moment nog steeds gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven, maar er komt een moment dat we weer naar kantoor kunnen. Echter, moeten we zolang er geen vaccin is de anderhalve meter afstand waarborgen. Vorige week deelde Rob in zijn blog drie bestaande technologieën die jou hierbij kunnen helpen.

Eén van de manieren die Rob deelde was het inzetten van sensortechnologie.

Inzet van sensoren

We hebben het in onze blogs al regelmatig gehad over ons Pillr-platform. Met Pillr creëer je inzicht in jouw data én maak je informatie slim en toegankelijk. Door middel van IoT-sensoren transformeer je jouw BIM-model tot een Digital Twin. CAD & Company en een aantal van onze klanten gebruikt daarbij de sensoren van Yanzi. Het voordeel van deze sensoren is dat ze veilig, betaalbaar, schaalbaar en snel te installeren zijn.

Bekijk eens de onderstaande video waarin we van het Dura Vermeer kantoor in Hengelo een Digital Twin hebben gemaakt.

Deze video is opgenomen voor de Coronacrisis. Hierin kun je zien dat de sensoren onder andere de volgende waardes kunnen meten:

  • Temperatuur;
  • Luchtvochtigheid;
  • CO2;
  • Geluidsniveau;
  • Bezettingsgraad;
  • Verlichting.

De laatste tijd heeft Yanzi niet stilgezeten. Zij hebben een serie nieuwe sensoren ontwikkeld die jou kunnen helpen in de anderhalve meter samenleving.

Nieuwe sensoren voor een beter welzijn

In deze “nieuwe samenleving” zijn twee punten ongelofelijk belangrijk: afstand houden (social distancing) én hygiëne. Om deze punten te waarborgen heeft Yanzi een aantal nieuwe oplossingen gevonden.

Oplossingen voor social distancing

Monitor hoeveel mensen er in het kantoor of op een verdieping aanwezig zijn

Met de Yanzi Footfall meet je hoeveel mensen er een bepaalde ruimte hebben betreden. Je bevestigt de Yanzi Footfall gemakkelijk aan het plafond bij bijvoorbeeld de ingang van een kantoor of een bepaalde verdieping. Je kunt een limiet instellen waardoor je een melding krijgt als er teveel mensen de ruimte zijn binnengekomen.

Social distancing ondersteunen met het Yanzi Label

Het Yanzi Label kan weleens de oplossing zijn voor social distancing bij kantoren met flexplekken. Maak je op kantoor gebruik van flexplekken? Dan kan het bewaken van de anderhalve meter afstand een nog grotere uitdaging zijn. Mensen trekken nou eenmaal naar elkaar toe en gaan (onbewust) toch graag naast elkaar zitten.

Met het Yanzi Label zie je aan de hand van een kleine display of een bureau beschikbaar is of niet. In de onderstaande afbeelding zie je hoe het Yanzi Label precies werkt.

Je ziet hier dus dat één bureau van 09:00-15:00 uur bezet is. Het bureau daar tegenover is (om voldoende afstand te bewaren) daardoor deze periode niet beschikbaar.

Het aantal mensen in kleine ruimtes limiteren

Met de Yanzi Count heb je de mogelijkheid om het aantal mensen in een kleine ruimte (zoals een lift of een kleine vergaderruimte) te limiteren. Je plaatst de Yanzi Count in de hoek van een bepaalde ruimte, waardoor de sensor alle mensen in een ruimte kan tellen. Hij geeft dan aan wanneer de limiet is bereikt.

Oplossingen voor betere hygiëne op kantoor

Naast het waarborgen van de anderhalve meter afstand is het natuurlijk ook belangrijk om regelmatig en zorgvuldig je handen te wassen. Om mensen op kantoor hiervan extra bewust te maken heeft Yanzi drie nieuwe oplossing gelanceerd.

Met de Smart Soap oplossing zit het kantoor nooit meer zonder zeep. Deze slimme zeepdispenser bestelt namelijk automatisch nieuwe zeep zodra dit dreigt op te raken. Combineer je de Smart Soap met de Smart Towel, dan kan je door middel van een Yanzi Label werknemers motiveren om daadwerkelijk twintig seconden hun handen te wassen.

Gezondheid van werknemers detecteren door middel van geluid

Als laatste slimme oplossing ontwikkelde Yanzi de zogenaamde Yanzi Noise. Deze slimme geluidssensor detecteert hoest- en niesgeluiden. Hiermee wordt de gezondheid van werknemers op een slimme manier bewaakt. Door middel van Machine Learning kan (door het tellen van stemmen) ook het aantal mensen in een kamer worden gedetecteerd.

Tot slot

Om weer terug naar kantoor te kunnen zijn er nou eenmaal aanpassingen nodig. Door slimme IoT-sensoren via Pillr te koppelen aan jouw Digital Twin ben je in staat de gezondheid van werknemers en kantoorbezoekers te waarborgen. De nieuwe sensoren van Yanzi zijn binnenkort beschikbaar. Wil jij op de hoogte gehouden worden over deze nieuwe ontwikkelingen, of wil je weten wat het Pillr voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

Reactie plaatsen