Drie handige verbeteringen in BIM 360
01 augustus 2019 
2 min. leestijd

Drie handige verbeteringen in BIM 360

De afgelopen maand zijn er weer verschillende updates geweest in BIM 360, hét platform om efficiënt samen aan BIM-projecten te werken in de cloud. In dit blog neem ik je mee in de verbeteringen en nieuwe functies die er afgelopen maand uitgebracht zijn.

Verbetering 1: Copy Project

Je start een nieuw BIM 360 project en voegt hier het onderdeel Document Management aan toe. Voorheen was het al mogelijk om met een template project de hele mappenstructuur over te nemen naar je nieuwe project. Met de nieuwe update wordt ook de rechtenstructuur overgenomen, die je op deze mappen hebt ingevuld. Let hier wel mee op. Alleen de rechten van de algemene rollen, zoals BIM-manager en Engineer, zijn over te halen, specifieke gebruikers en bedrijven niet.

Verbetering 2: Ordenen van informatie

Sinds kort heb je de mogelijkheid om meer controle te krijgen over de metadata die je aan je bestanden hangt. Je kunt kiezen welke kolommen je in bepaalde mappen wilt laten zien, maar ook de volgorde van de kolommen bepalen. Dit doe je niet door in de map aan de kolomhoofden te slepen, maar in de instellingen (symbool van het tandwiel) de velden omhoog of omlaag te slepen.

Verbetering 3: Automatisch incidenten maken uit controlelijsten

Binnen het Field Management van BIM 360 zijn er ook een aantal wijzigingen aangebracht. De eerste wijziging gaat over de incidenten die gemaakt worden uit een controlelijst.

Je kunt in de controlelijst aangeven welk antwoord foutief is. Wordt dit foutieve antwoord gekozen, dan wordt er een incident aangemaakt. Je kunt nu inregelen hoe dit incident er uit komt te zien;

  • Op controlelijst- of sectieniveau kun je instellen in welke categorie het incident valt, aan wie hij toegewezen moet worden en wie er verantwoordelijk is.
  • Op vraagniveau kun je daarnaast ook de naam, de omschrijving en de hoofdoorzaak van het incident inregelen.

Het inregelen van foutieve antwoorden is nog niet mogelijk bij tekstvakken, of bij numerieke antwoorden. Zeker deze laatste is spijtig voor veel branches. Wil je bij een controle in het beheer en onderhoud bijvoorbeeld een temperatuurwaarde invullen, dan kun je nu geen range kiezen die foutief is (bijvoorbeeld alles onder de 90 moet iets aan gedaan worden). Je kunt dit probleem wel eenvoudig omzeilen door er een meerkeuze vraag van te maken. Toch zou je hier liever de exacte temperatuur willen invullen.

Kleinere toevoegingen

Naast de bovenstaande grote updates zijn er nog een paar kleine toevoegingen, namelijk:

  • Meerdere documenten selecteren met de Shift Key;
  • Bestandsgrootte weergeven;
  • Per gebruiker rechten toevoegen aan daglogboeken;
  • Gebruikers alleen laten kijken in de daglogboeken;
  • Incidenten kolom bij de controlelijsten.

Tot slot

Het BIM 360 platform heeft weer een aantal nieuwe, handige toevoegingen die zorgen voor nog meer gebruiksvriendelijkheid. Heb je vragen over de nieuwe functies, of over BIM 360 in het algemeen? Laat het mij dan weten in de reacties of neem contact met ons op!

Reactie plaatsen