Verschil tussen de VS- en de EU-server
31 mei 2022 
3 min. leestijd

Verschil tussen de VS- en de EU-server

Met de lancering van het Autodesk Construction Cloud (ACC) platform kunnen klanten die projecten aanmaken vanaf 27 mei 2021 ervoor kiezen om hun projectdata primair in de VS of in Europa op te slaan. Met deze oplossing neemt Autodesk een stap voorwaarts en laat zien hoe de integratie van meerdere platformen in de nieuwe omgeving samenkomen. Met deze omgeving en de wetenschap van de BIM360 omgeving kan het verwarrend zijn waar jij de project data opslaat. In dit blog vertel ik je alles over de verschillen, de valkuilen en de meest gestelde vragen.

Waar staat mijn data?

Bij het activeren van een om nieuwe omgeving heb je de keuze om de projectdata op te slaan op de Autodesk Construction Cloud of de BIM360 omgeving. Vervolgens kan er een keuze gemaakt worden of de data op de VS-server (volgens de VS-wetgevingen) of de EU-server (volgens de EU-wetgevingen) komt te staan. Dit betekent dat de data in 4 verschillende omgevingen opgeslagen kan staan.

De omgevingen zijn van elkaar gescheiden, er kan dus geen project van de VS-server teruggevonden worden op de EU-server. Maak dus bewust de keuze of er gewerkt gaat worden vanaf de EU- of de VS-server. Wij adviseren altijd om nieuwe projecten te starten op de Autodesk Construction Cloud omgeving.


4 verschillende databronnen

Wat zijn de verschillen?

Met de EU-server wordt niet bedoeld dat de data opgeslagen staat in Europa, hiermee wordt bedoeld dat de data opgeslagen staat volgens de Europese wetgeving. Het grootste verschil is dat er voor de EU-server gewerkt kan worden vanaf Revit 2021.2 terwijl dat voor de VS-server vanaf Revit 2018.3 mogelijk is. Voor andere verschillen verwijzen wij jullie graag door naar: DOCS Help | FAQ Europese server | Autodesk

Hoe zie ik de verschillen?

Wij krijgen regelmatig de opmerking dat er projecten verdwenen zijn. Dit kan komen doordat de projecten zijn gestart op de EU-server terwijl jij op dat moment werkt vanaf de VS-server. Dit kun je altijd controleren door de URL van je adres te controleren. In de URL van de europese server staan namelijk de letters EU:

Autodesk Construction Cloud

EU-server:           https://acc.autodesk.eu/projects

VS-server:            https://acc.autodesk.com/projects

BIM360

EU-server:           https://docs.b360.eu.autodesk.com/

VS-server:            https://docs.b360.autodesk.com/

Als relatie uitgenodigd op een andere omgeving.

Het kan goed voorkomen dat jij als relatie wordt uitgenodigd op de omgeving van jouw opdrachtgever. De opdrachtgever heeft op dat moment bepaald waar de projecten zijn gestart en zijn opgeslagen. Wij adviseren om de verschillende URLs op te slaan in de favorieten van je webbrowser.

FAQ

Kan ik zowel een EU als een VS omgeving activeren?

Ja, dat is mogelijk. Een omgeving is gekoppeld aan jullie contractmanager en ACC-licentie. Voor het activeren van twee omgevingen, heb je dus twee verschillende contractmanagers nodig die allebei een ACC-licentie bevatten. Voorbeeld: Contractmanager A heeft een 100-Pack Autodesk Docs en contractmanager B heeft 1-single user Autodesk Docs.

Heb ik meerdere licenties nodig om op de EU- en de VS-server te werken?

Nee, de ACC licenties werken volgens het BYOL (Bring Your Own Licence) principe. Je brengt dus je licentie mee naar de andere omgeving.

Kun je vanaf de EU-server de projecten inzien op de VS-server?

Nee, het is een gescheide omgeving. Hiervoor gebruik je de verschillende URLs om toegang te krijgen tot de verschillende service.

Kun je via de Autodesk Construction Cloud de projecten inzien van BIM360?

Projecten van zowel BIM360 als ACC die zijn opgeslagen op de VS-server kun je terugzien in het projectenoverzicht. Dat zijn dus de BIM360 VS en de ACC VS projecten. De projecten zijn herkenbaar door middel van het BIM360 of ACC symbool. Projecten die zijn opgeslagen op de EU server zijn op het EU projectoverzicht zichtbaar.

Kun je projecten van BIM360 overzetten naar de ACC omgeving of van de EU- naar de VS-server?

Wij adviseren om hiervoor de desktopconnector te gebruiken. Met de desktopconnector heb je de mogelijkheid om snel meerdere mappen te kopiëren en te plakken. Let op dat de activiteiten niet mee zullen gaan.

Ik heb een trial gestart en wil dit omzetten naar een definitieve omgeving.

Dat is zeker mogelijk, een trial wordt altijd op de VS-server gestart. Deze omgeving kan overgezet worden naar een definitieve versie op de VS-server.

Lees de stappen voor het omzetten van een trial licentie naar een subcription:

DOCS Help | Een proefversie omzetten in een betaald abonnement | Autodesk

Tot slot

Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Reactie plaatsen