Waarom kiezen voor een driejarig contract?
25 november 2019 
2 min. leestijd

Waarom kiezen voor een driejarig contract?

Met jouw abonnement op de Autodesk software heb je meer flexibiliteit. Zonder grote investering kun je eenvoudig opschalen. Of afschalen, zonder dat die investering verloren gaat. Meestal neem je de licenties af per jaar. Ook kun je kiezen voor een langer termijn door middel van een driejarig contract. Daar zitten een aantal voordelen aan. In dit blog ga ik je daar meer over vertellen.

Drie jaar voordeel

Het kunnen afsluiten van een driejarig contract is niet nieuw. Je legt jouw prijs voor drie jaar vast en wordt niet geconfronteerd met tussentijdse prijsstijgingen. Het volledige bedrag betaal je vooraf, zodat je zorgeloos kunt doorwerken. Om je extra te belonen voor deze commitment doet Autodesk er een schepje bovenop. Kies je voor een driejarig contract, dan krijg je namelijk 10% korting ten opzichte van de jaarprijs.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor een driejarig contract? Dit is afhankelijk van jouw licenties. Hieronder leg ik je de opties uit.

Ik heb een kooplicentie met onderhoudsplan.

Autodesk is gestopt met de verkoop van licenties. Het onderhoudsplan (maintenance) wordt uitgefaseerd en is alleen nog per jaar te verlengen. Je kunt wel jouw kooplicentie voordelig omzetten naar een subscription met een driejarig contract. Ook dan profiteer je van deze 10% korting. Deze mogelijkheid heb je nog tot en met april. Lees alles erover in mijn eerdere blog.

Ik heb al een gewoon abonnement/subscription.

Heb jij een niet geswitchte licentie, maar wel als abonnement? Dit is bij Autodesk bekend als subscription. We kunnen tijdens de looptijd de contracttermijn niet wijzigen. Je hebt wel de mogelijkheid om tijdens jouw verlengingsperiode alsnog deze overstap te maken. Dit is altijd een advies op maat. We helpen je daar uiteraard graag mee!

Ik heb geswitchte licenties, geldt dit voordeel ook voor mij?

Heb jij vorig jaar of het jaar daarvoor jouw kooplicenties omgezet naar een abonnement? Dan heb je al de beste prijs vastgelegd voor de overstap en de eerste twee verlengingen. Na deze termijn ga je mee in de afspraken zoals vastgelegd in de prijsgarantie. Deze geldt negen jaar en heeft een aantal momenten van indexatie. Na jouw vaste prijstermijn ga je mee in het huidige tarief voor geswitchte licenties. Vanaf mei 2021 wordt om het jaar geïndexeerd met maximaal 5%. Deze prijsgarantie is van toepassing tot en met april 2028.

Door te kiezen voor een driejarig contract kun je jouw voordelige switchprijs die nu geldt nog langer vastleggen. Mét dus de 10% korting er bovenop.

Tot slot

Komt jouw licentie al voor verlenging in aanmerking? Dan nemen wij rond twee maanden voor de einddatum contact met je op. Hierbij informeren wij jou al over de mogelijkheden van een driejarig contract. Wil je nu meer weten? Onze adviseurs helpen je graag verder. Neem contact met ons op of laat een reactie achter onder dit blog. Wij rekenen je dan graag het voordeel voor.

Reactie plaatsen