Werken met Microsoft Teams
28 september 2020 
2 min. leestijd

Werken met Microsoft Teams

Als we iets positiefs kunnen halen uit de crisis dan is het wel dat we erachter zijn gekomen dat het (met de technologie van tegenwoordig) goed mogelijk is om locatie-onafhankelijk te werken. Een crisis zorgt voor een versnelling. Deze crisis heeft ervoor gezorgd dat we in een versneld tempo via de cloud gingen samenwerken.

Explosieve groei gebruik samenwerkingsplatformen

Sinds de Coronacrisis is het gebruik van samenwerkingsplatformen explosief gestegen. Zo groeide het gebruik van Microsoft Teams bijvoorbeeld vanaf 17 februari dit jaar met maarliefst 894%. Geen ander samenwerkingsplatform groeide in deze periode zo snel. In de eerste maand leek Zoom de sterkste groeier. Nadat verschillende privacy- en security problemen bij Zoom aan het licht kwamen maakte Microsoft een grote inhaalslag.

Al vanaf het begin van de crisis stelde Microsoft zijn samenwerkingsplatform Teams gratis ter beschikking. Ook na de crisis blijven de basisfunctionaliteiten van Teams gratis. De uitgebreidere functies zitten standaard bij de meeste Microsoft365 abonnementen.

Wat is Microsoft Teams

Inmiddels weten de meeste wel wat Microsoft Teams is. Hieronder toch nog even een korte uitleg.

Teams is een samenwerkingsplatform van Microsoft waarbij je zowel intern (binnen je organisatie) als extern (met partners) kan communiceren via:

  • Chat (individuele- en groepschats);
  • Meetings (maximaal 300 personen);
  • (Video) bellen.

Daarnaast is Teams ideaal om samen te werken aan projecten en om bestanden te delen via de cloud. Je zorgt er dus voor dat de gesprekken die normaal gesproken aan tafel worden gehouden, nu via de chat of via online meetings lopen. Ook zorg je ervoor dat je je bestandsmappen niet langer alleen op je server hebt staan, maar ook naar de cloud brengt.

Op elk apparaat te gebruiken
Een ander voordeel van Teams is dat het op elk apparaat te gebruiken is. Is je computer bijvoorbeeld een hele ochtend aan het updaten? Dan schakel je gemakkelijk over naar een ander apparaat.

Alles over Microsoft Teams

Afgelopen maanden hebben we veel verteld over Microsoft Teams. Zo hebben we meerdere webinars verzorgd (via Microsoft Teams), een whitepaper beschikbaar gesteld en kun je alle functies en mogelijkheden nog eens teruglezen via onze kennisbank.

Microsoft Teams kennisbank

Kom je ergens niet helemaal uit? Bekijk dan eens onze Microsoft Teams kennisbank. Hier vind je oplossingen voor de meest voorkomende vragen/problemen.

Webinars terugkijken

Afgelopen weken hebben we meerdere webinars gegeven over Microsoft Teams. Wil jij deze webinars op je gemak terugkijken?

Of bekijk voor alle webinars het gehele overzicht!

Download het whitepaper

Van alle informatie die we de laatste maanden gedeeld hebben, hebben we eveneens een handige Microsoft Teams handleiding (PDF) gemaakt.

Reactie plaatsen