What's new: Autodesk Vault 2023
13 april 2022 
in Vault
1 min. leestijd

What's new: Autodesk Vault 2023

Ook Vault Professional 2023 heeft deze maand weer een aantal flinke verbeteringen gehad. In dit blog neem ik je mee in een aantal nieuwe features. Benieuwd naar alle nieuwe mogelijkheden? Meld je dan aan voor de OPEN AIR updatetrainingen op donderdag 19 mei 2022.

Verbeterde User Interface

Dit jaar is de Vault gebruikersinterface sterk gemoderniseerd. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen een dark- en light theme. Iets wat je eerder al kon in AutoCAD en Inventor. Daarnaast zijn ook de iconen in Vault bijgewerkt, waardoor ze beter aansluiten op de nieuwe thema’s.

Vault Gateway

Tegenwoordig werken we steeds vaker hybride en moet Vault niet alleen vanuit kantoor, maar ook vanuit huis goed bereikbaar zijn. Om toegang te krijgen tot essentiële (achter een firewall geborgen) gegevens wordt er vaak gebruik gemaakt van een VPN.

Behalve dat een VPN leidt tot veel extra overhead voor de beheerder, vertraagd het de datastroom, waardoor de productiviteit van een gebruiker afneemt. Tijdens het samenwerken met externe partijen moeten er Active Directory accounts en VPN toegang worden verleend, wat weer leidt tot extra werk.

De nieuwe Vault Gateway functie biedt een veilige verbinding met gebruikers die op afstand werken. Hierdoor kunnen externe gebruikers ontwerpgegevens maken en beheren in Vault en genieten van dezelfde ervaring als op kantoor.

Bovendien biedt Vault Gateway VPN-loze toegang tot  beveiligde gegevens achter de firewall zonder dat er extra configuraties nodig zijn op de Vault-client.

Verbeteringen van de AutoCAD Vault add-in

Het switchen tussen verschillende programma’s en interfaces kan afleidend werken. En zorgt er dus voor dat je je focust verliest. In Vault Professional 2023 is de AutoCAD add-in flink verbeterd, waardoor je veel PDM-gerelateerde taken direct vanuit AutoCAD kunt uitvoeren. Het is in veel gevallen dus niet meer nodig om naar Vault Professional over te schakelen.

Gebruikers hoeven AutoCAD bijvoorbeeld niet meer te verlaten om toegang te krijgen tot een versie-/ revisie van de tekening, Uses, Where Used en Change Order informatie.

Het is ook mogelijk om Copy Design te gebruiken en vanuit AutoCAD te navigeren naar de Vault folder waarin het ontwerp zich bevindt.

Tot slot

In dit blog las je een kleine greep uit de verbeteringen en nieuwe functionaliteiten in Vault Professional 2023. Benieuwd naar alle nieuwe mogelijkheden? Meld je dan aan voor de OPEN AIR 2022! Heb je hulp nodig bij het instellen van de Vault Gateway? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Reactie plaatsen