AutoCAD en AutoCAD vertical migreert naar Specialized toolsets
29 juli 2021 
in AutoCAD
2 min. leestijd

AutoCAD en AutoCAD vertical migreert naar Specialized toolsets

Alle klanten die op dit moment gebruik maken van AutoCAD of AutoCAD vertical worden vanaf juli 2021 gemigreerd naar AutoCAD including specialized toolsets. Dit biedt meerdere voordelen. In dit blog leg ik je meer uit over deze verandering en de voordelen van de toolsets.  

Wat is AutoCAD vertical? 
Dit zijn industrie-specifieke versies van AutoCAD zoals AutoCAD Electrical, -Plant 3D en -MEP.  

Op wie is deze verandering van toepassing? 
Iedere vorm van AutoCAD wordt gemigreerd naar AutoCAD including specialized toolsets. Dit heeft ook betrekking op de Maintenance to Subscription en multi-user licenties.  

Moet je actie ondernemen om deze verandering te voltooien? 
Alle klanten worden in de komende maanden gemigreerd, hiervoor hoef je niks te doen. Autodesk stuurt een bevestiging wanneer de wijziging heeft plaatsgevonden.  

Wat is het voordeel van deze verandering? 
Met AutoCAD including specialized toolsets kun je tijd besparen en gemakkelijker industrie-specifieke tekeningen realiseren.

Welke specialized toolsets zijn er beschikbaar? 
Naast de standaard AutoCAD, heb je nu beschikking over zeven verschillende toolsets. Hieronder vind je korte omschrijvingen van deze toolsets.

  • Electrical toolset: Met AutoCAD Electrical kun je elektrische schema's snel en nauwkeurig ontwerpen en wijzigen.
  • Plant 3D toolset: Deze toolset is speciaal ontworpen voor ingenieurs en ontwerpers die dagelijks betrokken zijn bij de realisatie van complexe ontwerpen in de chemie- en procesindustrie. 
  • Architecture toolset: Met de tekenfuncties kun je als architect efficiënter tekenen, documenteren en ontwerpen in de vertrouwde AutoCAD-omgeving.  
  • Mechanical toolset: een ontwerp- en tekenpakket specifiek voor tekenaars en ontwerpers in de industrie. 
  • MEP toolset: Speciaal voor loodgieterswerk en het ontwerp van mechanische en elektrische producten. 
  • MAP 3D toolset: Deze toolset biedt toegang tot GIS- en mapping gegevens bij ontwerp, planning en gegevensbeheer. 
  • Raster Design Toolset: De Raster Design toolset biedt de mogelijkheid om gescande tekeningen te bewerken en rasterafbeeldingen te converteren naar DWG-objecten.

Wil je meer weten over de inhoud van deze toolsets? Kijk dan op onze AutoCAD pagina.

Waar download je de specialized toolsets? 
De toolsets download je in het Autodesk account. Je kunt zelf bepalen hoeveel verschillende toolsets je wilt gebruiken. Iedere toolset is een aparte download.

Moet je de single-user licenties opnieuw toekennen? 
Je hoeft de single-user licenties niet opnieuw toe te kennen aan de gebruikers. Deze worden automatisch omgezet naar AutoCAD including specialized toolsets. 

Wat moet je wijzigen voor multi-user licenties? 
Wil je met een multi-user licentie gebruik maken van AutoCAD including specialized toolsets? Dan moet je een nieuw licentiebestand aanmaken. Hoe dat moet lees je hier. Maak je gebruik van de webservices in combinatie met multi-user licenties? Zorg dan dat je de webservices binnen 30 dagen na de migratie opnieuw toekent aan de gebruikers.

Kun je een seat voor AutoCAD including specialized toolsets delen met andere gebruikers? 
Je kan een seat voor AutoCAD including specialized toolsets niet delen met andere gebruikers. Iedere seat wordt aan één gebruiker toegekend. Deze gebruiker mag wel alle toolsets naast elkaar gebruiken. 

Wat gebeurt er met de Previous Version Rights?
De Previous Version Rights (het recht op gebruik van voorgaande versies van de software) blijft gelijk. In de meeste gevallen is dit de huidige versie plus vijf versies terug. 

Hoe zit het met AutoCAD voor Mac?
De licenties voor AutoCAD voor Mac worden ook omgezet naar AutoCAD including specialized toolsets. Deze toolsets zijn echter niet beschikbaar voor Mac. Je kan AutoCAD voor Mac blijven gebruiken en daarnaast de toolsets gebruiken via bijvoorbeeld een virtual machine waar Windows op draait. 

Heb je aanvullende vragen over deze wijziging?
Mocht je aanvullende vragen hebben over deze wijziging, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 

Reactie plaatsen