Inzicht in jouw Autodesk licenties!
23 februari 2023 
2 min. leestijd

Inzicht in jouw Autodesk licenties!

Sinds februari is er een nieuwe functie beschikbaar in het Autodesk Account: het Usage Report. Hierin zie je in één oogopslag hoe de Autodesk licenties binnen jouw organisatie gebruikt worden. Dus wie welke software gebruikt én hoe vaak. Het is inzichtelijk voor zowel de subscriptions als de Flex Tokens. Op basis van deze informatie kun je gefundeerde beslissingen nemen over het licentiebeheer. Handig toch? In dit blog leg ik je uit hoe het Usage Report werkt.

Waar vind ik het Usage Report?

Je vindt het Usage Report in je Autodesk Account. Let op: alleen de Contract Manager, Primaire of Secundaire beheerder kan het Usage Report inzien. Log in je Autodesk Account en klik onder Reporting op Usage Report. Op dit moment staat er in het groen New achter.

autodesk-usage-report

Wat staat er in Usage Report?

In het Usage Report zie je een momentopname van het gebruik van je licenties en Tokens. Onder Subscriptions zie je hoeveel seats er op dat moment in het geselecteerde team staan. Daarnaast staat er hoeveel van deze seats zijn toegekend aan een gebruiker. Ook zie je hoeveel van deze gebruikers actief zijn in het gebruik van de software en hoeveel niet. Dit geldt voor de periode die bovenaan weergegeven wordt.

autodesk-usage-report-inhoud

Een gebruiker wordt als inactief geregistreerd als deze de gehele periode een seat toegewezen heeft gehad, maar niet heeft gebruikt. Onder Usage zie je precies staan hoeveel dagen per maand de software is gebruikt en hoeveel gebruikers er in de aangegeven periode gebruik hebben gemaakt van hun producten. Ook al zijn die producten nu niet meer aan hen toegekend.

Onder Flex zie je hoe je ervoor staat met je Flex Tokens. Je ziet het aantal Tokens die je op dat moment hebt en hoeveel er al gebruikt zijn. Onder Usage wordt weergegeven hoeveel medewerkers er in de geselecteerde periode gebruik hebben gemaakt van de Tokens. Evenals het gemiddeld aantal dagen per maand dat zij hier gebruik van maakte.

Via het Filter kun je filteren op:

  • Subscription of Flex Tokens
  • Actieve of inactieve gebruikers
  • Toegekende of niet-toegekende seats
  • Het product

Klik op Apply om je filter toe te passen.

Gebruik per gebruiker bekijken
Als je naar beneden scrolt zie je een lijst met gebruikers en de software die ze gebruiken. Hierin zie je:

  • In welk team deze gebruiker de software gebruikt
  • Om welk product het gaat
  • Op welke manier ze toegang hebben tot dit product: subscription of flex
  • Hoeveel dagen ze dit product hebben gebruikt in de geselecteerde periode
  • Het gemiddeld aantal dagen per maand dat ze dit product hebben gebruikt
  • Indien van toepassing: hoeveel Tokens ze hiermee hebben gebruikt

Klik op een regel om meer informatie over deze gebruiker te zien. Je ziet hier in één oogopslag alle producten die aan de gebruiker toegekend zijn (geweest) en of en hoe deze gebruikt zijn.

autodesk-usage-report-gebruikersinfo

Meer inzicht

Zijn er gebruikers die wel een seat bezet houden, maar deze eigenlijk niet (meer) gebruiken? Of gebruikers die de software zo weinig gebruiken dat het voordeliger is om over te stappen naar Flex Tokens? Met het Usage Report heb je snel inzicht in hoe je Autodesk-licenties worden gebruikt.

Gericht advies

Wil je graag dat wij dit samen met jou op persoonsniveau bekijken? Wij geven je heel gericht advies over het beheren van jullie Autodesk-licenties. Waar het piekgebruik zit en welke licenties je nu écht nodig hebt. Hierdoor kan je jouw licentiegebruik optimaliseren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Reactie plaatsen