Het voorkomen van extra kosten is je eerste winst
19 augustus 2021 
1 min. leestijd

Het voorkomen van extra kosten is je eerste winst

Faalkosten ontstaan makkelijk voordat je het doorhebt. Afdelingen werken met verschillende systemen, de engineering werkt met programma’s als Autodesk Inventor en Vault Professional. Terwijl de inkoop- of verkoopafdelingen hun producten benaderen vanuit het ERP-systeem.

Er ontbreekt vaak een automatische verbinding tussen dit soort systemen. Het handmatig overtypen van een stuklijst is in de industrie hierdoor een veel voorkomende taak. Dit kost niet alleen veel tijd, het is ook erg foutgevoelig.

In de bouwwereld zijn faalkosten een bekend probleem. De sector presteert goed, echter zijn de winstmarges laag. Ter voorbeeld, in 2019 rapporteerde RTL Nieuws dat de jaarlijks faalkosten in de bouwsector opliepen tot wel 5 miljard euro.

Faalkosten in de industrie

Door het maken van een kleine fout zijn extra kosten snel gemaakt. Het is raadzaam om je faalkosten in beeld te brengen. Waar verlies je het? Pas als je dat hebt geconstateerd kun je er iets aan doen. Met het voorkomen van faalkosten kan er een grote besparing plaatsvinden in het proces na engineering. Dit zie je direct terug in het resultaat.

Voorkomen van fouten door te automatiseren

Repeterende handmatige handelingen zijn te automatiseren. Dit doen wij bijvoorbeeld met de implementatie van onze CAD-ERP connector. Hiermee synchroniseer je jouw ontwerp- en artikelinformatie automatisch van Vault naar jouw ERP systeem. Het grote voordeel? Er is één centrale bron van waarheid, het proces is sneller en de kans op fouten wordt aanzienlijk kleiner.

Tot slot

Wil jij meer weten over het automatiseren van repeterende handelingen en processen? Neem dan gerust contact met ons op. Meer informatie over de CAD-ERP connector vind je hier!

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down