Twee alternatieven voor Inventor LT
07 december 2020 
1 min. leestijd

Twee alternatieven voor Inventor LT

Autodesk gaat stoppen met Inventor LT. Ik moet zeggen dat ik ook niet veel klanten ken die Inventor LT gebruiken, maar uiteraard zijn er wel een paar. Wat zijn de alternatieven voor deze gebruikers? Eigenlijk zijn er twee:

In dit blog wil ik de verschillen tussen Inventor Professional en Inventor LT uitleggen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om over te stappen naar Inventor Professional. Wil je het alternatief Fusion 360 bekijken, lees dan het blog waar ik de functies van Inventor Professional en Fusion 360 vergelijk.

Waarom stopt Autodesk met Inventor LT?

Inventor LT was een betaalbare instap voor het 3D-parametrisch ontwerpen. Wilde je na deze overstap meer, dan stapte je over naar Inventor Professional of naar de Product Design & Manufacturing Collection. Autodesk heeft nu echter een beter alternatief voor deze betaalbare instap door de komst van Fusion 360.

Inventor LT vs Inventor Professional

Inventor LT heeft ten opzichte van de volledige versie van Inventor een aantal beperkingen. Dit is ook de reden dat Inventor LT in de praktijk niet veel gebruikt wordt. Met Inventor LT kun je namelijk alleen onderdelen ontwerpen in 3D en van deze onderdelen technische tekeningen maken. Dit wil zeggen dat je geen samenstellingen kunt maken en daarmee mis je een groot deel van de functionaliteit die Inventor Professional wel heeft. Denk bijvoorbeeld aan stuklijsten, exploded views en het maken van technische tekeningen van samenstellingen.

Daarnaast mis je ook de Design accelerators waarmee je bijvoorbeeld eenvoudig assen en frames kunt ontwerpen en doorrekenen. Ook kent Inventor Professional modules voor Eindige Elementen Methode berekeningen, Dynamische Simulaties, Tube & Pipe design (voor leidingwerk rondom machines) en Cable & Harnassing (voor draadbomen).

Tot slot

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen bij het kiezen.

Reactie plaatsen