ISO 19650 in Autodesk Docs

Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat de ISO 19650 zijn intrede heeft gemaakt. De ISO 19650 is in 2018 als eerste internationale norm voor informatiemanagement met gebruik van Building Information Modeling (BIM) gepubliceerd. In 2019 werden de eerste twee internationale normen van de ISO 19650-serie gepubliceerd:

ISO 19650-1: Organization and digitization of information about buildings and civil engineering works, including building information modelling – Information management using building information modelling: Concepts and principles.

ISO 19650-2: Organization and digitization of information about buildings and civil engineering works, including building information modelling – Information management using building information modelling: Delivery phase of the assets.

Als je wilt voldoen aan de ISO 19650 met certificering, moet je kunnen aantonen dat je organisatie het beheer van informatie over de gehele levenscyclus van een gebouw beheert en op de juiste manier borgt.

Standaardisatie eigen bedrijf

De ISO 19650 biedt richtlijnen om projectdata volgens de internationale normen vast te leggen. Dit biedt je bedrijf de mogelijkheden om:

  • te gaan standaardiseren;
  • samen te werken aan een project met verschillende partners;
  • verspilling en de activiteiten te minimaliseren;
  • kosten voorspelbaar te maken;
  • tijd te verhogen door beheerste informatiestroom.

Ook als je niet voldoet aan de certificering, gaat het jouw bedrijf helpen in de omgang van je data.

Autodesk Docs

Sla je projectdata op een uniforme manier op aan de hand van jullie standaard. In Autodesk Docs kun je vanaf deze week bestandsnamen van projectdata die worden opgeslagen in mappen afdwingen. Hierdoor borg je dat alle data is opgeslagen volgens jullie ingestelde naamgevingsstandaard. Dit bespaart je tijd met het zoeken naar de juiste bestanden.

Direct vanuit jullie Autodesk-tools publiceren

Het vastleggen van de bestandsnamen geldt niet alleen voor je 3D-modellen, maar ook voor alle 2D-tekeningbladen. Met de integraties in Autodesktools zoals Revit, AutoCAD en de Desktop Connector verhoog je de efficiëntie om direct vanuit daar de project tekenbladen, data of modellen te publiceren.

Nu beginnen met in de cloud werken!

Maken jullie al gebruik van de AEC-collectie? En wil je dynamisch samenwerken met jouw projectteams? Start dan vandaag nog met het hybride werken. Autodesk Docs is een geavanceerd documentmanagementsysteem in de cloud, waardoor het overal benaderbaar is. Wil je meer weten over wat Autodesk Docs voor jou organisatie kan betekenen? Schrijf je dan in voor de gratis workshop ISO 19650 en goedkeuringsworkflows met Autodesk Docs of neem contact met ons op.

Reactie plaatsen