Ontdek wat er nieuw is in Autodesk Vault Professional 2024.1
17 juli 2023 
in Vault
2 min. leestijd

Ontdek wat er nieuw is in Autodesk Vault Professional 2024.1

We zijn bij CAD & Company blij met de release van Autodesk Vault Professional 2024.1! Deze puntrelease zit boordevol met handige nieuwe functies en kleine verbeteringen om je gegevensbeheer nóg meer te stroomlijnen en de samenwerking binnen je organisatie te verbeteren. In deze blogpost gaan we dieper in op de belangrijkste verbeteringen en mogelijkheden die in deze release zijn geïntroduceerd, met de nadruk op beheer, clientverbeteringen en verbeteringen aan de Vault Thin Client

Laten we erin duiken!

Administratieve verbeteringen

De nieuwe release introduceert de rol Group Manager, waarmee specifieke gebruikers de rechten krijgen om leden binnen specifieke groepen te beheren. Met de rol Group Manager kun je groepsprofielen bekijken, leden toevoegen of verwijderen en zorgen voor efficiënt groepsbeheer. Vooral voor Vault-omgevingen met meerdere groepen gebruikers kan dit natuurlijk een hele belangrijke verandering zijn in hoe je omgaat met de rechten en rollen binnen je Vault!


Uitbreiding van mogelijkeheden unieke bestandsnamen

Autodesk Vault biedt nu de flexibiliteit om unieke bestandsnamen af te dwingen op basis van bestandsextensies of maplocaties. Door gebruik te maken van deze mogelijkheden kun je dubbele bestandsnamen in je Vault voorkomen, terwijl specifieke bestandstypen of bestanden in aangewezen mappen juist wél dubbele namen mogen hebben. Deze functie je helpt om de integriteit van bestandsnamen te behouden en conflicten effectief op te lossen of zelfs te voorkomen.

Verbeteringen binnen de Vault Thick Client

Ook de Vault Thick Client heeft een paar belangrijke verbeteringen gekregen, waaronder de toevoeging van de functie "Get Folder". Met deze functie kun je een kopie van de mappenstructuur van de Vault downloaden naar je working folder, waardoor het risico op het maken van dubbele mappen tijdens het kopiëren of verplaatsen wordt uitgesloten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de weergegeven waarde voor de eigenschap "Author" te definiëren tijdens het configureren van de Copy Design regels, wat meer controle en aanpassingsmogelijkheden biedt.


Vault Thin Client verbeteringen

De Vault Thin Client heeft enkele kleine maar belangrijke verbeteringen ondergaan om de gebruikerservaring en efficiëntie nog verder te verbeteren. Met de nieuwe functie "Show/Hide Folders" kun je de mapweergave in de workspace 'Files' uitvouwen of samenvouwen, waardoor het eenvoudiger wordt om door grote lijsten met bestanden en mappen te navigeren. Bovendien verbetert de optie om te schakelen tussen volledige weergave en paginaweergave het laden van gegevens en de weergaveprestaties, waardoor een betere gebruikerservaring wordt bereikt. Ook kunnen we nu, als administrator of als gebruiker met administrator-rechten, in de zoekresultaten van zowel de Basic Search als de Advanced Search, de kolomindeling bepalen en als Default instellen voor álle gebruikers binnen de Vault Thin Client. Dit zorgt ervoor dat individuele gebruikers van de Thin Client zelf helemaal geen instellingen meer hoeven te maken om optimaal gebruik te maken van de Thin Client.
Tot slot is de weergave van gebruikersinitialen in het profiel verfijnd om dit in lijn te brengen met de Thick Client.

Conclusie

Autodesk Vault Professional 2024.1 introduceert waardevolle verbeteringen en mogelijkheden die het beheer, de clientfunctionaliteit en de bruikbaarheid van de Thin Client verbetert. Met de rol van Group Manager, de unieke handhaving van bestandsnamen, verbeterde clientfuncties zoals "Get Folder" en mapping van weergavenamen en een verbeterde Thin Client-ervaring kan je organisatie het gegevensbeheer optimaliseren, de samenwerking verbeteren en beter geïnformeerde beslissingen nemen.

Tot slot

Mocht je na het lezen van dit blog nog vragen hebben of juist hulp nodig hebben met het upgraden naar Autodesk Vault Professional 2024.1, neem dan gerust contact op met mij of één van mijn collega’s!

Reactie plaatsen