Rechten en mogelijkheden van de Contract Manager
14 juni 2021 
1 min. leestijd

Rechten en mogelijkheden van de Contract Manager

Zijn jullie overgestapt naar Autodesk-software en is het tijd om de licenties te verdelen? En ben jij hiervoor verantwoordelijk? Dan ben jij de Contract Manager. Na het lezen van dit blog weet jij precies wat de rechten en mogelijkheden zijn van jouw rol.

Rechten en mogelijkheden van de Contract Manager

Ben jij binnen jouw organisatie ook de persoon die het contract heeft afgesloten? Dan ben je automatisch de Contract Manager. Je bent met jouw naam en e-mailadres geregistreerd in het systeem van Autodesk en gekoppeld aan het contract. Maar welke mogelijkheden heb je dan? Jij zorgt ervoor dat de tekenaars de software kunnen gebruiken. Beschikken jullie over single-user licenties? Dan maak je per gebruiker een Autodesk-account aan en koppelt daar een licentie aan. Bij multi-user licenties heb je de mogelijkheid om het licentiebestand aan te maken en een deployment voor de installatie te creëren. Daarnaast kun je als Contract Manager extra producten bestellen en contracten aanpassen.

Contract Manager krijgt automatisch één seat

Bij het verdelen van nieuwe licenties is het belangrijk om te weten dat je als Contract Manager automatisch één seat toegewezen krijgt. Mis je een seat? Kijk dan eens naar de licenties van de Contract Manager. Het is zeer waarschijnlijk dat je de seat daar vindt.

Gebruikers Primary en Secondary Admin maken

Als Contract Manager heb je de mogelijkheid om andere gebruikers Primary- en Secondary Admins te maken. Meer daarover lees je in het blog van Ryan.

Persoonlijke e-mailadressen van de gebruikers

Autodesk-accounts zijn persoonsgebonden. Daarom moeten ook de e-mailadressen van de gebruikers persoonsgebonden zijn. Heet de gebruiker John Doe, dan moet het e-mailadres van zijn Autodesk-account dit ook weergeven. Bijvoorbeeld j.doe@bedrijfsnaam.nl, john@bedrijfsnaam.nl of john.doe@bedrijfsnaam.nl. Hiermee heeft Autodesk meer zekerheid dat de accounts (en dus de licenties) niet gedeeld worden waar dit niet is toegestaan. Voor gebruikers zijn e-mailadressen als tekenaar@bedrijfsnaam.nl of stagiair@bedrijfsnaam.nl dus niet toegestaan.

Voor de Contract Manager is dit anders. Als er aan dit account geen licenties zijn toegewezen, mag het e-mailadres een algemeen adres zijn. Bijvoorbeeld info@bedrijfsnaam.nl of systeembeheer@bedrijfsnaam.nl. Let er dan wel op dat je de automatisch toegewezen seat bij de Contract Manager weghaalt.

Contract Manager aanpassen

Wil jij de Contract Manager aanpassen? Dat kan via de website van Autodesk. Heb je een supportovereenkomst en wil je dat wij dit voor je aanpassen? Of heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op! Meer weten over het gebruik van jouw licenties? Lees één van de andere blogs over licentiebeheer.

Reactie plaatsen