Sneller schakelen tussen engineering en productie
10 november 2021 
2 min. leestijd

Sneller schakelen tussen engineering en productie

Ondanks stevige stappen in automatisering zijn er nog altijd processen in de maakindustrie die handmatig gebeuren. Neem het moment dat een order is goedgekeurd. Inkoop krijgt dan de opdracht om de artikelen die nodig zijn voor de productie in te kopen. Veelal wordt de stuklijst in Autodesk Vault dan óf geknipt en geplakt naar het ERP-pakket óf overgetikt. 

Doordat er in machines wel duizend artikelen kunnen zitten, is dit een behoorlijke klus. Het tikwerk kan zelfs oplopen tot 0,2 FTE. Daarnaast kost het handmatig overtypen niet alleen veel tijd, het is ook nog eens foutgevoelig, leidt tot frustraties en daardoor tot ontevreden werknemers. 

De oplossing is eigenlijk zo simpel als het lijkt. Een automatische verbinding tussen je PDM- en ERP systeem. Hiervoor hebben wij de CAD-ERP connector gebouwd. 

Iedere industriële organisatie kent een goedkeurings-proces voor het vrijgeven van artikelen (inclusief tekeningen) voor het inkoop-, logistieke, productie- of assemblageproces. Wij hebben de CAD-ERP Connector zo ingericht dat een statuswijziging binnen Vault (Work in Progress ➔ For Review ➔ Released) triggert dat de artikelen uit de Bill of Materials worden aangemaakt óf bijgewerkt in het ERP-systeem. Inclusief alle eigenschappen die op R&D/engineering zijn ingevuld, zoals omschrijving, artikelnummer, materiaal, gewicht, etc.

Wil je weten hoe het artikel eruit zit? Dat kan doordat de CAD-ERP connector een PDF bestand meestuurt. Dit bespaard tijd doordat je Vault Pro niet hoeft te openen.

Schematisch ziet dit er als volgt uit:

Wil je de CAD-ERP Connector in actie zien? Bekijk dan de onderstaande video.

In deze demovideo is Isah als ERP-systeem gebruikt. We hebben standaard koppelingen met:

  • Ridder IQ
  • Isah Business Software
  • Microsoft Dynamics

Daarnaast is het via een CSV import/export mogelijk om te koppelen met andere ERP-pakketten zoals Exact, Bemet, Quartess of QAD!

Tot slot

Wil je meer weten over de CAD-ERP connector? Download dan hier onze whitepaper of neem direct contact met ons op. We helpen je graag.

Reactie plaatsen