Vereenvoudig workflows en automatiseer taken met NTI TOOLS Revit
05 juli 2021 
in Revit
3 min. leestijd

Vereenvoudig workflows en automatiseer taken met NTI TOOLS Revit

De NTI TOOLS Revit zijn ontwikkeld om het leven van een engineer, werkvoorbereider en BIM-coördinator een stuk makkelijker te maken. Het zijn 100 krachtige tools die de kwaliteit van je 3D-data verhoogt, handmatige handelingen automatiseert en je een beter overzicht geeft over je model.

Veel van onze klanten hebben stap van 2D naar 3D ingezet, maar is je model al BIM ready? Het op de juiste manier vastleggen van data in je model wordt steeds belangrijker. De NTI TOOLS gaan je helpen om je data consequent en volgens afgesproken regels vast te leggen en te hergebruiken.

Wat zijn de NTI TOOLS Revit?

De NTI TOOLS Revit is set van 100 tools die volledig zijn geïntegreerd in jouw Revit-omgeving. Ze zijn terug te vinden onder de overzichtelijke NTI TOOLS toolbalk en het modify menu van diverse Revit knoppen. Gebruik je een tool niet? Dan kun je de knop uitschakelen.

Wat bereik je met NTI TOOLS Revit?

  • Automatiseren van repeterende- en administratieve taken​;
  • Verhogen kwaliteit van jouw 3D-data;
  • Tijdsbesparing door automatisering​;
  • Eén set met alle tools.

Wat zijn de voordelen?

  • Uniforme aanpak voor het genereren van gegevens en –output​;
  • Standaardisatie van ontwerpdata​;
  • Elimineren van verschillende add-ons op Revit;
  • Begrijpbaar model voor je hele keten
  • Vereenvoudigt en standaardiseert de publicatie van diverse formaten (PDF, DWG, IFC, etc.)

De belangrijkste tools

Find & Select​

De Find & Select tool is een selectie-tool om elementen snel en uitgebreid te zoeken en selecteren in het Revit-model. Dit kun je doen op basis van categorieën, aangevuld met individuele zoekfilters die gebaseerd zijn op parameter-eigenschappen. Opgeslagen zoekfilters kunnen hergebruikt worden in nieuwe projecten.

Color Composer​

De Color Composer kleurt objecten op basis van parameter eigenschappen en creëert overzichtelijke 3D- en 2D weergaves. Gebruik een combinatie op verschillende categorieën en maak krachtige classificatieoverzichten. Kleuren combinaties kunnen vervolgens (her)gebruikt worden als ”override” of als ”filter” per view of over meerdere te selecteren views door middel van een taak toewijzing.

Publish-tool​

Met de Publish-tool heb je uitgebreide export mogelijkheden onder één functie. Deze tools beschikt over een export van PDF, DWG, DXF, DGN, SAT, DWF, DWFx, IFC, NWC fileformaten. De PDF export met automatische identificatie van het papierformaat in een overzichtelijk overzicht voorzien van een toepasbare naamstandaard. Dit is een tijdbesparende handeling door slimme publicatie.

Excel-tool

Importeer worksheets en exporteer één of meerdere Schedules (schema’s) in één handeling vanuit je Revit-model naar Excel. Gebruik de krachtige koppeling om gelinkte Excel worksheets gecontroleerd te importeren. Hierbij krijg je een overzichtelijke weergave van wat er gewijzigd is en keur je de geselecteerde regels goed.

Een andere optie is het importeren van gegevens uit Excel met betrekking tot kamers, ruimten en bladen. Het grote voordeel bij deze vijf Excel tools is dat je gebruik kunt maken van de handige functionaliteit in Excel.

Corner Joins​

Met de Corner Joins tool kun je wandaansluitingen in een stompe- of verstekvariant veranderen. Dit kan bij een selectie van wanden of over je gehele project heen. Het is een tijdrovende activiteit om dit handmatig uit te voeren, deze tool bespaart je daarom veel tijd.

Tot slot

Naast deze vijf belangrijke versnellers beschikt NTI TOOLS Revit nog over ongeveer 100 andere versnellers! Wil je hier meer over weten? Kijk dan het webinar terug. Hierin vertellen Mikael en ik meer over de 5 belangrijkste tools en laten wij een voorbeeld zien in Revit.

Heb je vragen, opmerkingen of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Reactie plaatsen