Waarom je gebruik zou maken van Autodesk Spacemaker
12 juli 2022 
1 min. leestijd

Waarom je gebruik zou maken van Autodesk Spacemaker

In Nederland wordt het steeds uitdagender hoe we bepaalde gebieden gaan inrichten. Het plan is om de komende 3 jaar, elk jaar 87.000 nieuwe woning te bouwen. Vanaf 2026 zelfs 100.000 woningen per jaar. De vraag is: waar ga je bouwen en hoe ga je die ruimte zo efficiënt mogelijk indelen? Denk bijvoorbeeld aan het slopen van een oude fabriek. Daar komt ruimte vrij voor een nieuw doeleinde. Wordt het een torenhoog gebouw of wordt het een appartementen complex?

Generic design met Spacemaker

Wie helpt jouw dan met het nieuwe design, oppervlakte berekening en analyses? Spacemaker ontwikkeld generic designs met de door jouw aangegeven voorkeuren. Verwerk en combineer je data in één overzicht. Spacemaker geeft met de berekeningen op 100 criteria (bijvoorbeeld zon, wind en geluid) jou zekerheid in je proces.

Wat ga je als projectontwikkelaar ontwikkelen op een stuk grond?

Het startpunt is om te bepalen of je dat ene stuk grond wel of niet gaat kopen voor een projectontwikkeling. In een korte tijd moet je veel analyses uitvoeren om de juiste beslissingen te nemen. Je streeft namelijk naar maximale zekerheid. En dat al aan het begin van je projectfase. Bekijk de mogelijkheden die geboden worden of ontwikkel jouw eigen ontwerp in volumes. Is het rendabel om deze uitdaging aan te gaan? 

Zo wordt de mogelijkheid geboden aan architecten, stedenbouwkundigen en projectontwikkelaars om hoogwaardige voorstellen te kunnen bieden voor locaties en ontwerpen. Geen gezeur achteraf omdat jij jouw zaken op orde hebt. Analyses loslaten op de nieuwe situatie waarbij je onder andere jouw zon-, wind- en geluidsanalyses kunt presenteren. Zo kan de buurvrouw aan de overkant ook na de realisatie nog lekker genieten van de zon in de tuin of op het balkon!

Cloud based platform

Spacemaker is een zogenaamd cloud-based platform. Dit betekent dat je het programma rechtstreeks in de browser gebruikt. Hierdoor kun je altijd en overal makkelijk bij jouw ontwerpen. Hierover vertel ik je meer in dit blog.

Wil je gebruik Spacemaker 30 dagen vrijblijvend uitproberen? Vraag dan hier je trial aan!

Reactie plaatsen