Vereenvoudig workflows en automatiseer taken met NTI TOOLS Inventor
05 januari 2021 
4 min. leestijd

Vereenvoudig workflows en automatiseer taken met NTI TOOLS Inventor

Inventor gebruikers besteden veel tijd aan het goed maken en beheren van 3D-data.

Met 3D-data bedoelen we niet alleen het 3D-model. Minstens net zo belangrijk is de zogenaamde metadata. Dit zijn eigenschappen zoals omschrijving, afmetingen en materiaal. In Inventor sla je deze data op als iProperties (eigenschappen) van onderdelen, samenstellingen en tekeningen.

De 3D-data wordt gebruikt om stuklijsten te genereren, maar steeds vaker zie je dat deze data wordt doorgesluisd naar de rest van het bedrijf. Denk daarbij aan een koppeling via Vault aan het ERP-systeem. Het is dus essentieel dat deze data vanaf het begin goed is.

Als het niet eenduidig is waar welke data ingevuld moet worden en iedereen maar wat doet, kan het niet anders dan dat er fouten en verkeerde beslissingen worden gemaakt. Als de data goed op orde is bespaart de werkvoorbereiding veel tijd en heb je direct goede input voor het ERP-systeem.

De NTI TOOLS Inventor gaan je helpen om de 3D-data consequent en volgens de afgesproken regels in te voeren. En het mooie is dat je hiervoor Inventor helemaal niet hoeft te verlaten!

Wat zijn de NTI TOOLS Inventor?

NTI TOOLS Inventor zijn add-ons voor Inventor waarmee je workflows mogelijk maakt. NTI TOOLS Inventor automatiseert veel tijdrovende en routinematige taken. Hierdoor besteed je alleen nog tijd aan dingen die echt belangrijk zijn!

Wat bereik je met NTI TOOLS Inventor?

  • Een uniforme aanpak voor het creëren van jouw gegevens en  output.
  • Standaardisatie van ontwerpdata binnen jouw bedrijf.
  • Consistentie van jouw documentatie.
  • Automatisch afgeleide formaten creëren.

Met NTI TOOLS Inventor optimaliseer je de kwaliteit én betrouwbaarheid van jouw gegevens. Hierdoor bespaar je veel tijd én kosten in het proces dat volgt na R&D- en engineering!

Property editor

Property management is uitermate belangrijk bij het beschrijven van modellen. Eigenschappen worden gebruikt voor zowel tekeningen, productnamen, stuklijsten en nog veel meer. Waarbij eigenschappen variëren tussen de verschillende bestandstypen.

De Property Editor verwerkt alle soorten metadata. Gegevens kunnen via een ‘Lookup’ veld of verplicht ingevuld worden, maar ook automatisch op basis van revisie, lengte, gewicht, etc.

Daarnaast biedt de Property Editor je een snel overzicht op jouw informatie, waarbij gegevens over het geselecteerde model zowel kunnen worden bekeken als bewerkt.

De Property Editor zorgt voor correcte gegevens in alle modellen, tekeningen en stuklijsten. Maar ook in transfers voor bijvoorbeeld het proces richting ERP of aansturing van productie van snijbestanden

Documentatie Status

Documentatie Status toont de huidige status van alle onderdelen in een samenstelling. Niet alleen de status van het betreffend document, maar ook de status van gerelateerde documenten zoals bijvoorbeeld PDF, DXF, JPEG of STEP.

Het voordeel van Documentatie Status is dat de functie altijd actief is binnen Inventor Professional. Hiermee beschik je altijd over up-to-date inzicht op je actieve samenstelling en genereer- en update je outputs met één druk op de knop.

Documentatie Status biedt je snel en efficiënt een duidelijk overzicht en zorgt voor een correcte (productie) output.

Drawings

Genereer automatisch tekeningen! Drawings biedt je de functionaliteit om automatisch tekeningen te maken van alle onderdelen binnen een samenstelling. Uiteraard worden van ‘purchased parts’ geen tekeningen gemaakt.

Je kiest ‘default’ voor welke modellen je tekeningen wilt genereren. Inclusief een afbeelding, schaal, afmetingen, onderdelenlijsten, etc. Echt alles wat nodig is om een correcte tekening te maken!

Drawings zorgt binnen jouw bedrijf voor één uniforme setup voor het genereren van tekeningen. Omdat het automatisch gebeurt, bespaart het bij het genereren van tekeningen veel tijd!

Tekeningen afdrukken kost tijd. De print tools helpen je deze tijd sterk te reduceren!

De tools bieden je verschillende printfunctionaliteiten met vaste instellingen. Zoals bijvoorbeeld met één klik in een specifiek papierformaat naar een bepaalde printer afdrukken.

Ook biedt de tool de functionaliteit om via een dialoogvenster af te drukken, met hierin verschillende opties om verschillende papierformaten en op verschillende printers af te drukken.

Daarnaast is er de mogelijkheid alle tekeningen binnen een samenstelling in één keer af te drukken. Erg handig als je een volledige set documentatie nodig hebt!

Print en Assembly print hebben als voordeel dat je individuele tekeningen, reeksen van tekeningen of volledige sets van tekeningen consistent afdrukt volgens jouw standaard bedrijfsinstellingen.

Advanced Publish

Advanced Publish zorgt ervoor dat bepaalde Inventor bestandstypen altijd automatisch in een specifiek formaat worden opgeslagen. Zoals bijvoorbeeld de DXF van een plaatuitslag, een PDF van een tekening of een STEP van een 3D-model.

Hiervoor biedt Advanced Publish je een uniforme methode om deze data vanuit Inventor te genereren, zodat dit altijd automatisch én eenduidig gebeurt en op basis van regels deze ‘outputs’ in verschillende mappen worden opgeslagen.

Ook Advanced Publish helpt je in het proces wat volgt ná R&D- en engineering! Het zorgt voor altijd correcte gegevens voor bijvoorbeeld inkoop, werkvoorbereiding, productie, onderaannemers, etc.

Ten slotte

Naast deze vijf belangrijke versnellers beschikt NTI TOOLS Inventor nog over ruim 30 andere versnellers! We hebben het bijvoorbeeld nog niet gehad over de automatische nummergenerator voor de bestandsnaam of het automatisch vertalen van jouw iProperties.

Ben je net zo enthousiast als ik? Heb je vragen, opmerkingen of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Reactie plaatsen