Blog 4: Ontdek de zes voordelen van het hosten van Vault Professional op het Microsoft Azure cloudplatform
17 oktober 2023 
4 min. leestijd

Blog 4: Ontdek de zes voordelen van het hosten van Vault Professional op het Microsoft Azure cloudplatform

Welke voordelen heeft het hosten van Vault Professional op het Microsoft Azure cloudplatform? Met dit blog gaan we hier dieper op in en ontdek je welke zes voordelen er zijn.

Blogreeks digitale transformatie maakindustrie

Welkom terug bij onze blogreeks over digitale transformatie in de maakindustrie! In ons vorige blog legden we je uit wat de zes voordelen zijn van het gebruik van Vault Professional. Ook lichtten we je toe hoe bedrijven deze software kunnen gebruiken om op de juiste manier hun engineeringsdata te beheren. Leuk dat je ons blijft volgen met dit nieuwe blog. Laten we erin duiken.

De kracht van Vault Professional

Vault Professional is de meest uitgebreide PDM-oplossing van Autodesk voor de maakindustrie. De software is ontworpen om onder andere workflows te automatiseren, samenwerking binnen organisaties te verbeteren en data automatisch te nummeren op basis van slimme categorieën. Het biedt daarnaast een centrale opslagplaats voor het beheer van ontwerp- en engineeringsdata en zorgt voor versiebeheer en veilige toegang tot je bestanden. Dit gebeurt op basis van zelf te configureren rollen en rechten, en Engineering Change Orders. Door gebruik te maken van Vault Professional kunnen bedrijven hun productiviteit, gegevensintegriteit en compliance sterk verbeteren.

Microsoft Azure Vault

Microsoft Azure is een uitgebreid cloudplatform. Het biedt een zeer robuuste en inmiddels veelgebruikte infrastructuur voor het hosten van Vault Professional. Het hosten op de Microsoft Azure platform biedt een zestal voordelen:

Voordeel 1: Schaalbaarheid

Azure biedt de flexibiliteit om de capaciteit naar boven of beneden te schalen op basis van de actuele vraag. Hierdoor kunnen altijd optimale prestaties voor Vault Professional worden gegarandeerd. Zelfs tijdens piekperioden. Dankzij deze flexibiliteit kunnen bedrijven zich snel aanpassen aan veranderende eisen zonder dat hiervoor grote investeringen in de IT-infrastructuur nodig zijn. Heb je net een groot project afgerond waardoor enkele inleners tijdelijk niet meer nodig zijn? Schaal dan de capaciteit simpelweg weer naar beneden af. Met een fysieke server heb je deze flexibiliteit uiteraard niet en ben je soms genoodzaakt om voor langere tijd overcapaciteit in huis te hebben.

Voordeel 2: Gunstige prijsmodellen

Door Vault Professional op Azure te hosten, kunnen organisaties gebruikmaken van gunstige prijsmodellen. Je betaalt alleen voor de capaciteit die je daadwerkelijk gebruikt. Deze ‘pay-as-you-go’ benadering van Azure elimineert de noodzaak voor investeringen in hardware. Hierdoor zijn dure investeringen in fysieke servers niet meer nodig. Bovendien zijn IT-activiteiten, zoals het maken van back-ups, en het uitvoeren van updates en ander onderhoud niet meer nodig. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer op hun ‘core’ business richten.

Voordeel 3: Hoge beschikbaarheid

De wereldwijd aanwezige datacenters van Azure garanderen een hoge beschikbaarheid voor Vault Professional. Dit is vooral handig wanneer je buitenlandse vestigingen hebt en je wilt werken met replicerende Vaults. Met ingebouwde redundantie en ‘failover-mechanismen’ kun je altijd vertrouwen op toegang tot essentiële gegevens.

Vault Cloud

Voordeel 4: Hybride werken

Werken jullie al hybride of willen jullie juist hybride gaan werken? In een hybride werkomgeving werk je gedeeltelijk vanuit huis en gedeeltelijk op kantoor. Door Vault Professional te hosten op het Microsoft Azure cloudplatform ben je als organisatie in staat om werknemers vanaf elke locatie, veilig en eenvoudig toegang te bieden tot de ontwerp- en engineeringgegevens. Of werknemers nu op afstand, op kantoor, of op locatie bij een opdrachtgever zijn, ze kunnen ontwerpbestanden altijd openen, bekijken en gebruiken. En dat zonder gebruik te maken van VPN-verbindingen!

Voordeel 5: Vault Thin Client

Vault Thin Client is een webbased interface voor Vault Professional. Gebruikers krijgen hiermee gemakkelijk toegang tot hun ontwerp- en engineeringgegevens vanaf elk apparaat en internetverbinding. Door Vault Professional op Microsoft Azure te hosten, kunnen organisaties de voordelen van Vault Thin Client benutten om de samenwerking tussen teams te verbeteren, ongeacht hun locatie. Een moderne webinterface stelt Vault Thin Client gebruikers in staat om ontwerpbestanden te bekijken, te doorzoeken en ermee te werken. Hiermee wordt de samenwerking binnen de organisatie verbeterd en worden lokale installaties van readers overbodig. Wil je meer weten over de Vault Thin Client? Lees dan dit blog!

Voordeel 6: Gegevensbeveiliging en back-ups

Wanneer je Vault Professional op Microsoft Azure host, profiteer je ook van goede gegevensbeveiliging en betrouwbare back-upmogelijkheden. Azure biedt namelijk een uitgebreide reeks beveiligingsdiensten. Denk hierbij aan geavanceerde detectie van bedreigingen, identiteits- en toegangsbeheer en versleuteling in zowel rust als doorvoer. Deze beveiligingsfuncties helpen gevoelige ontwerp- en engineeringgegevens te beschermen tegen onbevoegd toegang en beveiligingsinbreuken.

Succesverhalen uit de praktijk

Al veel bedrijven gingen je voor door Autodesk Vault Professional te hosten op het Microsoft Azure cloudplatform. Één van die bedrijven is MOTAS Dredging Solutions uit IJmuiden. Door de stap te maken naar Vault in de cloud, zijn zij in staat zeer flexibel en schaalbaar te kunnen engineeren. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan hier het interview terug met Georges Teheux, General Manager van MOTAS Dredging Solutions.[BvC|C&CB1] 

Conclusie voordelen Microsoft Azure Vault

In het huidige, snel evoluerende digitale landschap omarmen organisaties vaak in hoog tempo nieuwe technologieën om concurrerend te zijn. Het hosten van Vault Professional op het Microsoft Azure cloudplatform biedt organisaties deze competitieve voordelen in de vorm van schaalbaarheid, veiligheid, bereikbaarheid, kosteneffectiviteit en verbeterde samenwerking. Door dit te benutten kunnen bedrijven een sprong voorwaarts maken in hun digitale transformatie.

Volgende blog

Bedankt voor het lezen van het vierde blog in de blogserie over de digitalisering in de maakindustrie. In het volgende blog bespreken we de Autodesk CAM-oplossingen. Je ontdekt dat je hiermee volledig de controle krijgt over de productie.

Tot slot

Maken jullie nog geen gebruik van de mogelijkheden die de combinatie van Vault Professional en Microsoft Azure biedt, maar wil je hier wel graag mee beginnen?

Of wil je meer weten wat de Autodesk producten voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem dan contact op met mij of één van mijn collega’s! Wij helpen je graag verder om het maximale uit de Autodesk software te halen!

Reactie plaatsen